Designmuseer värda ett besök

Conceptual futuristic skyscraper.

Att besöka olika typer av museer är ju en vanlig aktivitet under semestern. Dock tenderar det att bli de allra mest kända konstmuseerna, eller museerna över en särskild konstnär som är från staden eller landet du besöker. Om du dock vill ta dig en närmare titt på kontemporär konst så ska designmuseer och utställningar inte underskattas. Här kan du ofta ta del av både lokala och internationella konstnärers verk. Beroende på vad du är intresserad av så kan du hålla extra utkik efter till exempel industridesign, kläddesign eller bruksföremål.

The Design Museum, London
På High Street Kensington ligger Londons designmuseum. Hit kan du komma med hela familjen och barnen kan roas av den permanenta barnutställningen. I de nya lokalerna är tillgängligheten god för den som har någon form av funktionsnedsättning. Du kan se både industridesign, fordon och bruksföremål.

Red Dot Design Museum, Singapore
Om du reser till Singapore ska du absolut ta dig till designkvarteren. Här kan du ta del av både spännande butiker och diverse utställningar, och inte minst museet förstås. Du kan ladda hem en applikation som ger dig information om allt som finns utställt medan du går genom museet. Du hittar allt från design av kommunikationsmedel till väskor.

Bauhaus Archives, Berlin
Om du är intresserad av den så kallade Bauhausskolan inom design är det absolut värt ett besök när du är i Berlin. Förutom att du kan ta del av inspirationsskapelser kan du också titta på diverse ritningar och modeller för byggnader och andra större installationer inom skolan.

Design Museum, Helsingfors
Om du vill hålla dig lite närmare Sverige så rekommenderas designmuseet i Helsingfors varmt. Här hittar du utställningar inom bland annat grafisk design och mode. Vid museet pågår också forskning om finsk design.

Design Museum, Köpenhamn
Även i Köpenhamn finns ett designmuseum, och här är fokus främst på nordisk design. Förutom möbler och kläder, som man ofta förknippar med design, kan du här också ta dig en närmare titt på till exempel etiketter och skivomslag genom tiderna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *