Trädgårdsdesign DIY

A charming back yard fire pit, surrounded by brightly colored orange chairs and benches. Around the flaming fire pit is a bright colored pillow, flower pots, and a pile of split wood, waiting to be burned. In the background is a weathered fence. Colors of green, brown, orange, red.

DIY är förkortningen som står för ”Do It Yourself”. Och det finns väldigt mycket som man kan göra med väldigt enkla medel själv. Även om till exempel ett stort uterum kanske inte är det första man tänker på när det gäller DIY så kan det vara bra att veta om att det numera finns relativt enkla byggsatser som man bygger ihop själv eller med lite hjälp av någon vänlig granne. Genom att bjuda på en middag i nämnda uterum brukar de flesta vara arbetsvilliga! Men förutom uterum, hur kan man göra sin trädgård lite mysigare och passande för just sommarfester? I den här artikeln får du några tips på hur du kan börja.

Planera och rita
Om du planerar din trädgård kan du förstås behöva räkna med att det tar några år innan träd och buskar växer upp för att ge till exempel små avdelningar i trädgården och skugga. Vi vill dock slå ett extra slag för spaljéer. Genom att köpa färdiga, eller för den delen bygga själv, kan du snabbt få en känsla av olika små rum i trädgården, utan att det krävs att varken buskar eller spaljéväxter är särskilt stora än. Genom att rita upp din trädgård på ett papper kan du få en blick för var det passar bäst. Om du redan har utemöbler som du kommer att använda ska du inte glömma att mäta dem, så du vet att du faktiskt får plats.

Glöm inte heller bort att lämna någon större öppen yta, där till exempel dina eller andras barn kan leka, där ni kan ställa upp långbord i tält vid större firanden eller till exempel spela krocket.

Färger och detaljer
Det är långt ifrån alla som är förtjusta i trädgårdstomtar, men idag finns det alla möjliga trädgårdsprydnader i olika färger och former som kan dra ögat till en viss del av trädgården. Tänk också på att det är fullt möjligt att hänga upp prydnader i till exempel träd eller på staket, för att få en mysigare känsla. Det finns riktigt bra färger som håller länge på till exempel vanliga större stenar eller tegelstenar.

Genom att använda dig av flyttbara delar och små detaljer kan du förändra intrycket i trädgården mycket utan att det kräver några stora arbetsinsatser!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *