Att inreda sin trädgård med sten

Inredning är något som gör att vår vardag blir mycket ljusare och trevligare och att tänka till kring inredning kan göra att både vi och våra gäster känner att vi trivs bättre och helt enkelt mår bättre i vår vardag. Men inredning är inte något som man enbart behöver begränsa till huset eller inomhus utan man kan även välja att inreda sin trädgård med olika saker. En sak som kan vara fantastisk och verkligen lyfta trädgården till nästa nivå när det kommer till design och inredning är sten. I denna artikel kommer vi att börja lyfta lite om varför sten är ett så fantastiskt inslag i trädgården men också om vilka former detta kan ta sig.

Struktur och kontrast

Sten är ett fantastiskt inslag i trädgården eftersom det bidrar till att ge det hela en struktur. En trädgård som enbart består av till exempel olika växter och en gräsmatta blir flytande på ett helt annat sätt och kontrasterna mellan olika saker blir mycket mindre. Om man till exempel har olika blommor eller träd kommer det att smälta in mycket mer i gräsmattan och den övriga vegetationen än om man skulle ha inslag av sten. De kontraster som dessa inslag av sten skapar gör att alla delar av trädgården verkligen kommer fram på ett unikt sätt. Dessutom bidrar stenen som sagt till att ge det hela en struktur och får helhetsupplevelsen att bli lite mindre rörig.

Skifferplattor

Sten i trädgården kan komma i en mängd olika former men ett exempel som är väldigt uppskattat och bidrar på många olika sätt till ett vackert intryck är skifferplattor i olika former. Skifferplattor kan till exempel användas för att lägga någon typ av stengång som man kan använda att gå på. Detta ger inte bara en estetisk fördel utan gör också att man inte har några problem med att till exempel gå barfota utomhus även om det skulle vara lite blött i gräset. Om man har olika typer av tillställningar i sin trädgård är detta också i princip alltid ett uppskattat inslag, speciellt för de som har höga klackar som riskerar att sjunka ner i den mjuka jorden. Skifferplattor är också ett väldigt bra alternativ rent estetiskt och bidrar liksom andra stendetaljer till att skapa strukturer och kontrast i trädgården.

Stenmurar

Olika typer av stenmurar i trädgården är ett lite mer påkostat alternativ som dock kan ha sin plats i lite större tomter. Detta kan ge hela trädgården ett intryck av att inte enbart vara modernistisk utan också knyta an till det lite äldre och mer beständiga. En stenmur av något slag ger ett rustikt intryck och bidrar till att stärka bilden av trädgården som en plats med starka anor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight