Design för väggarna

Hemmets väggar är en stor del av dess helhetsintryck och därför är det viktigt att man väljer rätt design till väggarna. I det här inlägget kommer du att få veta mer om allt som berör väggar och design.

Inredning

Det finns massor med snygg och modern inredning du kan införskaffa för att ge dina väggar ett lyft. Just nu är det väldigt inne att inreda hemmets väggar med posters som är framtagna av duktiga designers. Det är också vanligt att man gör en snygg tavelvägg. På en tavelvägg samlar man de posters och tavlor man äger på en och samma vägg. En sak du ska tänka på om du väljer att inreda ditt hem med posters och tavlor är att de gör sig snyggast mot en enkel och enhetlig väggfärg. Om du har tavlor eller posters på en vägg som redan har massa mönster i sig kan det göra att motiven i tavlorna inte får den uppmärksamhet de förtjänar och mönstren kan skära sig med varandra. Därför ska du välja en enkel färg i t.ex. vit, beige eller grå. Du kan måla själv, eller så kan du anlita en målare. För att hitta en målare öppnar du din sökmotor och söker efter måleri + Stockholm om du exempelvis bor i Stockholm.

Tapeter

Ett annat sätt att få in design på dina väggar är genom att välja en snygg tapet. Det finns en hel del olika sorters tapeter i olika färger och mönster. Det finns tapeter du kan köpa för en mindre peng och det finns tapeter som är framtagna av duktiga designers. Några exempel på kända tapetdesigners är William Morris som levde på 1800-talet i Storbritannien och var en känd konstnär som bland annat formgav tapeter. Ett annat exempel på en känd tapetdesigner är Estrid Ericson som är en känd designer som står bakom det framgångsrika företaget Svenskt tenn. Förutom att Estrid själv formgav en del mönster så tog de också in en annan känd designer som hette Josef Frank som är känd för sina typiska mönster som han skapade för Svenskt tenn. Tillsammans gjorde Estrid och Josef svensk designhistoria och tog Svenskt tenn ut i världen.

Förutom att det finns många snygga tapeter som är framtagna av kända designers finns det givetvis också billigare tapeter i snygga designer som inte kostar skjortan. Det finns massor av fina mönster att välja bland som kommer göra dina väggar extra unika. Just nu är det trendigt med tapeter som har naturmotiv. Alltså motiv som är inspirerade av naturen. Till exempel tapeter med mönster av blommor och växter. I en del butiker som finns online har du möjlighet att designa dina tapeter själv. När du designar dina egna tapeter kan du vara säker på att ditt hem är unikt och kanske är det början på en ny karriär.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight