Design idag

 

”Less is more” är ett vanligt uttryck när man pratar om design, men det är givetvis helt och hållet en smaksak. Den minimalistiska inredningsstilen som är otroligt omtyckt idag kräver lite mer personlighet och omtanke i de små detaljerna om man vill lyckas få till ett roligt och intressant helhetsintryck.

När man tänker design så finns det så otroligt många olika stilar och inspirationskällor att välja bland. 80-talets plotter är sedan länge bortblåst, och är istället ersatt med det enkelt eleganta och mer stilrena stilarna. För att få in personlighet och en mer levande känsla i den här typen av modern design och inredning så kan man lägga lite mer fokus på att skapa roliga detaljer. En färgklick på ett oväntat ställe, annorlunda beslag på köksluckorna eller en intressant badrumslampa kan vara bra alternativ.

Rendering of a Blue elegant interior with purple sofa and flowers

Oavsett vilken stil och smak som tilltalar just dig så är det alltid ett vinnande koncept att addera intressanta detaljer – vad du än ska designa. Det behöver inte nödvändigtvis vara särskilt stora eller framträdande detaljer det handlar om, och man ska minnas att det vackra absolut kan finnas i det enkla.

Att överdriva dessa detaljer kan göra att betraktaren får en känsla av att vara lätt sjösjuk – man vet inte vad man ska titta på eller fokusera på. Det kanske stämmer att lagom oftast är bäst? Ett få par spännande inslag i olika färger, former och utföranden brukar vara alldeles tillräckligt för ett normalstort rum. Det brukar vara lagom för att upprätthålla intresset för den minimalistiska inredningen, utan att för den skullen kännas påfluget eller plottrigt.

Det kan uppfattas som att man under 1900-talets senaste årtionden var lite rädd för att verka tråkig och opersonlig i sin inredningsstil, medan vi idag är rädda för att verka plottriga och röriga när det kommer till våra val av design. Att mötas upp någonstans däremellan brukar kunna generera fantastiska resultat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight