Designa din egen hemsida!

Är du intresserad av att starta din egen hemsida, men känner att du inte har koll på hur du går tillväga? Då har du hittat helt rätt. I den här texten hittar du mer information om hur du kommer igång och hur du lyckas med att både starta och designa din egen hemsida.

Kom igång på nolltid

Det finns en rad olika sätt att komma igång på. Dels beror det lite på vilken nivå du vill lägga dig på samt vilka förkunskaper du har. Om du känner att du inte har några förkunskaper eller någon stor budget kan ett bra alternativ vara att undersöka någon av gratissajterna som finns att använda sig av. Då kan du använda en färdig mall och få ett domännamn helt gratis. Samtidigt är det ofta en hel del reklam på de sidorna som kanske stör din design och stjäl fokus från det du vill ha sagt med din sida.

Om du däremot inte vill använda dig av några av de större webbhotellen eller ta hjälp av olika gratissajter så kan du välja att ta professionell hjälp av https://beetroot.se/, som hjälper dig med allt du behöver för att skapa en fungerande och snygg sida.

Du kan förstås också betala en summa pengar till något av de befintliga webbhotellen eller sajterna som redan finns. På det sättet kan du köpa dig fri från den reklam som kommer med gratisalternativet. Om du känner att du har lite mer koll på läget kan du använda dig av någon av de plattformar som erbjuder bloggar av olika slag. På det sättet kan du lägga in en viss mängd kod själv som både styr över designen på din hemsida och innehållet. Samtidigt som du kan välja att låta bli.

Ett bra sätt att börja på är att fundera ut vad du vill ha sagt med din sida. Med det som utgångspunkt kan du sedan gå vidare och fundera på hur du får sagt det du vill ha sagt och vilken typ av design som lyfter innehållet ännu mer. Om du exempelvis har en sida som måste tåla att det står mycket information på den och ditt syfte är att nå ut med den informationen, då kanske du ska välja en lugnare design. Det vill säga, en design som inte tar fokus från texten. På samma sätt kan du ta ut svängarna mer om du exempelvis vill locka folk med bilder eller annan konst.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight