Designa med lampor

Att inreda är något många människor ägnar sig åt som en hobby. Det är roligt att göra om och testa nya varianter på hur ens hem ska se ut. Inredning handlar om allt från funktion och problemlösning till estetik. Det sistnämnda är något av de mest lustfyllda eftersom det innebär att man kan gå loss med sin egen personliga smak när det gäller färger, former och materialval. En aspekt som ibland glöms bort är den om ljuset. Att ljussätta sitt hem på rätt sätt skapar hemtrevlig stämning och inte minst ytterligare dimensioner som ökar trivseln.

Gör rum av ljus

Det är roligt att smycka hemmet med många olika lampor och framförallt är det ett sätt att skapa flera olika rum, eller dimensioner som det ibland kallas. Ljus kan faktiskt fungera som en egen avdelare, testa själv att lysa upp en mjuk fåtölj med en riktad lampa med härligt sken; nu får du en liten avskärmad myshörna. På detta sätt kan du inreda ett stort öppet rum så att det får en ombonad skön känsla istället för att bara vara kalt och ekande. I många inredningsaffärer går det att hitta vackra lampor som kan pryda fönster, fästas i hyllor eller stå på golvet.

Ljusslinga året om

En sak som ofta används vid jultider är ljusslingan. Den brukar dyka upp när mörket börjar falla och människor håller sig inomhus alltmer. Ljusslingan är visserligen mysig vid jultid, men inte bara då. En vacker vårkväll kan också bli mer behaglig om man kopplar in en stämningshöjande ljusslinga när skymningen kommer. Utbudet på ljusslingor är stort och numera är det populärt att ha slingor med stora glödlampor. Man kan ha den hängande på väggen eller slingrande kring en hylla. Det är dock viktigt att tänka på säkerheten, ska du ha ljusslingan nära en gardin eller något annat tygstycke bör du välja LED-ljus som inte blir varmt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight