Designa trädgården

Trädgården är en plats där man vistas egentligen året runt, men framför allt vår till tidig höst. Det är inte svårt att få en härligt designad trädgård genom att lägga lite tid på planeringen. Att designa sin trädgård behöver inte heller kosta speciellt mycket utan det går att skapa olika design med mindre medel. Det är alltid bra att börja med att skaffa sig inspiration på olika sätt. När du ska designa din trädgård finns det lite att tänka på rent praktiskt.

Planera rätt från början

Det är lätt att bli ivrig och börja plantera ned vackra blommor och träd. Innan du gör det, sätt dig ner och skissa upp din drömträdgård. Ta gärna och läs på lite om vilka växter som passar i din geografiska zon. Du kan hitta tips och råd hos https://www.wexthuset.com/ och även material till din trädgård. När du ritar upp kan du med fördel ange vad du har tänkt använda de olika zonerna till. Vill du ha en avskild yta där du kan njuta helt utan insyn kan du avskilja med snabbväxande växter som bambu. Försök planera in områden utefter möjligheten att kunna sola, plats att odla lite och umgås på kvällen. Därefter planerar du in vilka växter du ska ha i varje zon. Genom att noga planera kommer också resultat bli att din trädgård ser designad ut.

Missa inte färgsättningen

Vilka färger på växter och blommor du väljer skapar olika design. Tänk också på olika årstider och hur du vill det ska återspegla sig i trädgården. Under vår och sommar är det härligt när blommorna kommer och på hösten är det fint när växterna skiftar färg. När det kommer till färger så försök tänka på helheten och vilken effekt du är ute efter. Vill du ha en lugn och harmonisk stämning bör du satsa på ljusa pastellfärger. Vill du ha mer dramatisk effekt bör du satsa på starka kontraster som lockar till sig ögat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight