Inred med design billigt

Det kanske finns några designklassiker som ligger dig extra varmt om hjärtat. Kanske är det en PH-lampa, en Bruno Matsson-fåtölj eller något helt annat. Till just dessa föremål som du verkligen vill äga kan det faktiskt vara värt att spara. Det fina med en riktig designklassiker är att den ofta går upp i pris. Du kan alltså se ditt föremål som en ren investering. Spara kan du göra genom att till exempel se över ditt elavtal. Elleverantören Göta Energi är ett exempel på ett bolag som ser till att du får pressade elpriser. Det kan också vara en idé att börja äta vegetariskt för att spara. Att sälja saker du inte behöver på loppis är också en inkomstbringande och rolig sysselsättning.

Spana på Second hand

Något som är väldigt roligt är att försöka hitta dyrgriparna på second hand. Det är viktigt att tänka på att bara för att du vet vad du ska leta efter så är det inte alla som har koll. Det gör att du kan hitta designklassiker till betydligt lägre pris än vad de är värda, om du bara har lite tålamod. Idag är second hand större än någonsin. Till och med möbeljätten Ikea har öppnat en butik där de säljer sina varor i andra hand. Samtidigt rensar människor för glatta livet vilket gör att det inte är omöjligt att plötsligt stå öga mot öga med en riktig dyrgrip. Om du hittar något riktigt fint som är trasigt kan det vara värt att investera i det ändå om kostnaden för reparation inte överstiger det ursprungliga priset.

Håll utkik efter Ikea

Ikea är kanske inte den första butiken att besöka för den som är förälskad i designklassiker. Där kan dock vara värt att titta lite extra eftersom många av Ikeas äldre möbler blivit riktiga klassiker. Kanske kan du redan nu investera i morgondagens fynd. Passa också på att titta på vinden eller i källaren så att det inte redan står en åtråvärd möbel där helt gratis.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight