Modern konst

Om man är intresserad av modern konst finns det många intressanta ställen att åka till. Museum och konsthallar finns det gott om i hela Europa. Modern konst kan vara många olika saker. Det kan innefatta fotografier, målningar, videoverk, installationskonst och mycket annat. I London finns ett stort museum, som heter Tate Modern, som har spännande utställningar året om. Tate Modern ligger på en tillgänglig plats vid Themsen och det är gratis att gå in och njuta av de olika föremålen. I de flesta stora städer finns det museum eller konsthallar som visar intressant modern konst.

Modern konst i Europa

Bland sommarens höjdpunkter i Europa när det gäller modern konst är en utställning i Amsterdam. En sydafrikansk fotograf och aktivist som heter Zanele Muholi har skapat en utställning med foton om svarta transpersoners och lesbiska kvinnors liv i Sydafrika. Hennes verk kommer att ställas ut som en soloutställning på Stedelijk Museum i Amsterdam. En annan utställning som kommer att vara en höjdpunkt under sommaren är ARS17 i Helsingfors. Det är en utställning med tema om den digitala revolutionen och har GIF-animationer, videoverk och 3D-spel. Man visar också dokumentation från ett experiment gjort med tre konstnärer som levde isolerat under en månad och endast kommunicerade med omvärlden via en videolänk kopplad till Kiasma-museet. Besökarna på museet kunde ställa frågor till konstnärerna och fick svar genom textmeddelanden.

Konstutställningar i Köpenhamn och London

Konstnären Marina Abramovic är välkänd för sina installationer och utställningar. När hon var en utställare på Moderna museet i Stockholm var köerna oändligt långa. För de som inte lyckades att ta sig in för att se hennes verk där, kan man nu få en ny chans i Köpenhamn. På museet Louisana ställer hon ut över 100 verk som hon har skapat under 50 års tid. På Tate Modern i London kommer konstnären Fahrelnissa Zeid att ställa ut sina abstrakta och färgglada målningar. Hon är känd för att använda sig av explosiva mönster där linjer, mönster och färger möts på ett sätt som kan sätta betraktaren i hypnosliknande tillstånd. Om man vill besöka konstutställningar i Europa men inte har råd, jämför lån hos Sambla för att se vilket som blir bäst.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight