Ny design med läckra färger

En del gillar färgskalor i svala nyanser medan andra är mer eldiga som personer och dras åt färger i starka kulörer. Vilken kategori man än tycker sig tillhöra så är det en utmärkt idé att använda sig av färger i många sammanhang.

Konstnärer är otroligt medvetna om färgernas effekt när de exempelvis målar en tavla. Allt som har en dovare nyans minskar intrycket för ögonen samtidigt som en kraftfull färg drar ögonen till sig. I ett hem är det vanligt att att följa modet även i färger. Frågan är då om vi ska följa färgmodet och gå emot vår egen känsla eller om vi helt enkelt ska designa våra hem med de färger vi känner stämmer med oss själva.

Designa om hemma med nya färger

Det kanske finns möbler i hemmet som behöver en kreativ hand för att få ett annat utseende i sin design.

Att då använda sig av färger som tilltalar det estetiska ögat är en mycket god idé.

Möjligheterna är enorma när det kommer till färger. Det finns olika färgprodukter till de allra flesta material.

Många kreativa personer som designar och bygger exempelvis ett bord, en annorlunda bokhylla eller ett praktiskt hörnskåp har oftast den färdiga produkten framför ögonen medan de jobbar.

De målar sina alster efter vad som passar in i miljön eller i en färg som gör att det blir en design som sticker ut mer och syns extra i rummet.

Att designa om hemma med färg kan också betyda att det målas om på väggar i olika utrymmen och det kanske i samband med det kreeras en eller flera tavlor i en färg som matchar väggarna.

Ibland är det det lilla som ger en ny design till något i hemmet och det kan vara i form av exempelvis en färgstark duk som möjligen finns i gömmorna eller som sys i ett nytt läckert tyg.

Att titta på en stor färgpalett i färgaffären kan ge en bra vägledning för att se vilka nyanser som finns i skalorna. Det gör ofta beslutet lättare att ta.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight