Vill du arbeta med design?

Det finns massvis av olika typer av design och ska du arbeta med design så har du ett roligt och kreativt arbetsliv framför dig. Det gäller dock att du kan välja vilken sorts design du vill arbeta med. Att bara säga att du vill arbeta med design är tyvärr för intetsägande. Vi ska här prata om några områden inom design som kan vara värda att kolla närmare på om du vill bli designer.

Grafisk design är design som görs på dator eller på annat sätt teknisk utrustning. Är du grafisk designer så arbetar du ofta på en reklambyrå eller på ett företag och utvecklar deras hemsidor och digitala utseende. Grafisk design handlar till stor del om kommunikation och du vill kunna förmedla ett budskap på ett så attraktivt sätt som möjligt.

Industridesign kan också kallas produktdesign och då arbetar du med att ta fram olika produkter för att de ska vara så attraktiva men också så funktionella som möjligt. Du kommer inte arbeta med själva produkten och hur den fungerar men du kommer att välja hur den ser ut och en bra produkt ska både vara effektiv och göra det den ska göra men också vara attraktiv att titta på och vara lätt att välja i en butik. Det finns många aspekter att ta fasta på som industridesigner och miljö, hållbarhet och stil är bara några.

Möbeldesign är inte så svårt att förstå vad det handlar om. Det handlar om att designa möbler och det är en konst att klara av det. Folk är vanligtvis ganska kräsna när det handlar om vad för något vi ställer in i våra hem och det ska vara både snyggt och praktiskt. Det finns några riktiga klassiker som Myran och Sjuan som bägge två är stolar av Arne Jacobsen samt Tulip chair av Eero Saarinen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

daynight